mandag 11. mars 2013

Vernepleier, sykepleier eller førskolelærer...?

... Det er mange tanker som går igjennom hodet mitt for tiden! Jeg aner rett og slett ikke hva jeg vil bli "når jeg blir stor". Vanskelig å vite hva slags yrke som vil passe til meg. Hva vil jeg helst jobbe med? Hvilken by skal jeg studere i? Hvorfor skal det være så vanskelig? Jeg er fullt klar over at dette er tre helt forskjellige yrker, men det er yrker som jeg har tenkt på i det siste.

Jeg skal bo på en plass som heter Dønna. Det er en øy som ligger utenfor Sandnessjøen. Det sies at det er en fantastisk fin øy. Ikke så mange som bor der fast. Vi skal søke om å få ta over en skole, altså vi skal gjøre om en gammel skole til en bolig for personer på 4. Så det blir spennende. Skal komme tilbake for å fortelle litt om dette ved et senere innlegg.

Som vernepleier, så kan du spesialisere deg opp mot mye. Du kan jobbe med folk som sliter med alkoholmisbruk, eldre, mennesker med fysisk og psykisk helse +++ . Min store drøm er å jobbe med barn med spesielle behov, særlig rettet mot Down Syndrom. Jeg har en helt spesiell kjærlighet for disse fantastiske menneskene! Tar jeg dette yrket, så må jeg pendle mellom Dønna og Tromsø / Harstad. Det kan til tider bli litt dyrt, så jeg driver og vurderer fram og tilbake på dette.

Jeg har nå jobbet på sykehjem i ca 6 måneder (variert med hvor mange vakter jeg har fått pr måned da). Her jobber det både hjelpepleiere, sykepleiere og assistenter. Det har vært veldig interessant å jobbe på et sykehjem. Mye å lære. Tanken har slått meg å studere sykepleien, men som sykepleier så har du et vanvittig ansvar. Med tanke på medisinering, kontakte med pårørende.. Ja, det er en hel masse å tenke på.. Vet liksom ikke helt om jeg vil ha så masse ansvar.. Hvis det blir dette, så ligger skolen i Sandnessjøen. Da blir det en halvtime med ferje over til byen.

Tanken har også streifet på førskolelærer. Det har jeg tenkt på i mange år egentlig. Jeg elsker barn! Tror jeg er over gjennomsnittet glad i barn, tror ikke jeg tuller når jeg sier det. Så det å ta seg av barn, er noe jeg har veldig lyst til. På dette yrke kan jeg videreutdanne meg ved å ta spesialpedagogikk. Altså, da kan jeg få jobbe med barn som trenger mer hjelp. Blant annet Down Syndrom.

Hva slags erfaring har du? Har du noe råd og tips til meg? :)

2 kommentarer:

  1. Førskolelærer :)

    SvarSlett
  2. Kordan e det studiet, e du fornøyd? :) E så usikker! :o

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge inn en kommentar, bare spør om du lurer på noe :)