søndag 21. juli 2013

Utdanning og den slags

Nå i dag så må man ha en utdannelse for å få en jobb, i alle fall den jobben du har lyst på. Jeg har en del forskjellige meninger når det kommer til utdannelse og den slags.. Det er særlig to utsagn som jeg har, når jeg hører ordet utdannelse. Er det fordi du har lyst til det, og jobbe med det du vil? Eller. Er det fordi du vil tjene mest mulig penger når du er ferdig utdannet? 

Da jeg var ferdig på videregående for 2 år siden, så hadde jeg ikke peiling på hva jeg skulle studere senere. Så det ble 2 år med "friår" på meg. Jeg synes en skal unne seg i alle fall 1 år med et "friår", der du jobber eller det du har lyst til å gjøre. Prøve å finne ut akkurat hva du har lyst til å bli, før du hiver deg ut i den store verden med et hav av valg.. Jeg tenker man har jo hele livet sitt til å studere. Nå i dag kan du like normalt ha en som er 40 år i klassen som med en 20 åring i klassen din. Ingen hindringer. 

Jeg har mange ganger tenkt tanken.. Trenger jeg en utdannelse? Hvorfor skal jeg ha det? For det første så skal ikke jeg studere fordi jeg vil tjene mest mulig penger.. Det er det siste jeg vil. Selvfølgelig, det er viktig med penger for å få det til å gå rundt.. Men det er ikke viktig å leve i overflod med penger, eller er det? Jeg har valgt å studere barnehagelærer til høsten, om det er det rette. Det vet jeg ikke før jeg har prøvd det. Alle sier det. "Ta deg en utdannelse!". Hva om jeg ikke vil det da? Nå har jeg forsåvidt valgt å studere likevel, men vi får se. Jeg er ingen teoretiker, så jeg vet ikke hvordan det skal gå egentlig. Går det ikke, så vet jeg ikke hva det blir. Da får jeg heller jobbe, eller prøve å skaffe meg en jobb en plass. 

Nå skal jeg studere på deltid, så det går over 4 år istedet for 3 år. Da blir det litt enklere får jeg tro. Studietiden blir ikke så fullpakket. Får tid til å gjøre en del annet i mellom slagene, det er deilig det. Kan kanskje få til å reise litt, spørs jo litt hva pengeboken sier da, hehe. Det blir ikke like mye reising som det har vært i år uansett, men det skal vel litt til. 

Så om du er usikker på hva du vil gjøre. Da har jeg en oppfordring til deg! Ta deg et friår, tenk ut hva du vil gjøre. Prøv deg litt i det yrke du vil studere senere. Reis og opplev verden. Når du en dag blir etablert med hus hjem og kanskje med mann/kone og barn, så er det ikke like enkelt som da du var ung og hadde "plenti" av tid. 

Hvilke tanker har du om utdannelse? Hva er du eller hva skal du utdanne deg til? Jobber eller studerer du nå? Hva vil du anbefale? :) 

2 kommentarer:

 1. Hei kjære deg!

  Tusen takk for kommentar hos meg. Så hyggelig at det jeg deler og skriver kan inspirere deg :)

  Så fint du skriver også da! Spennende med studier til høsten. Selv tok jeg et år på bibelskole etter videregående. Etter det har jeg også faktisk studert førskolelærer i et år. Så fant jeg ut at det ikke passet meg, og begynte på et annet studie som passet meg bedre. Det er ikke noe galt i å prøve litt, så må man heller bare være ærlig med seg selv om hva som funker.
  Kanskje du blir en bedre barnehage-tante enn jeg ville blitt ;)

  Nyt resten av sommeren, og masse lykke til med studiene til høsten!

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann!
   Tusen takk for respons! Ja det er sant som du sier med studiet, kanskje passer det med noe annet i stedet, ikke noe annet å gjøre enn å studere noe annet da :) For et liv vi har, kan gjøre akkurat som vi vil :)
   Hvilket studie valgte du da til slutt ?

   Tusen takk for det, og du det samme, Ida :)

   Slett

Tusen takk for at du vil legge inn en kommentar, bare spør om du lurer på noe :)