tirsdag 18. september 2012

Leder/Intro, opplæringshelg, lite søvn, lange dager, meeen trives med det!

Før helga startet så tenkte jeg at dette kom til å bli en uffattelig lang helg! Jeg skulle være leder på Intro (en slags kor og aktivitetsleir) denne helga + at jeg fikk opplæringshelg på barduheimen/sykeheimen samme helga. I og med at de ikke har hatt tid til opplæringshelg før nå, så måtte jeg "prioritere" litt feil denne gangen.

Jeg startet med opplæring på sykeheimen på fredagen kl 15.00, og gjett om jeg var spent eller? Jeg har tenkt at det vil bli stress med å jobbe på en slik plass. "Bare" bytte bleier og slikt på pasienter. MEN der tok jeg visst veldig feil. Vi skal jo ta vare på de også, være hos de, snakke med dem og hjelpe til med det de trenger hjelp til. Nå får jeg ikke lov til å legge ut noen ting som foregår, men jeg trives utrolig godt der! Jeg fikk skryt allerede den første dagen, for hun som hadde opplæring med meg, er ikke vant med at "førstegangs assistenter" tørr å ta i litt når det gjelder pleie av pasientene. Ryktene gikk fort, for det var flere som kommenterte til meg "jeg hører du er veldig flink og tar tak".. Ikke vant med slikt jeg, herlig! Godt likt allerede den første dagen lover godt for fortsettelsen der..!

Da jeg kom tilbake til Soltun på fredagskvelden var det tid for å bli kjent med deltagerne som var meldt på leiren. De var i full sving allerede da jeg kom, for var ferdig på sykeheimen kl 22.30. Det var kjempe koslig å være en del av fellesskapet der også! Etter hvert som klokken gikk ble det ganske tungt å være oppe. Så jeg gikk og la meg, skulle jo tross alt være klar for å starte på jobb på sykeheimen allerede morgenen etter kl halv 8. Det ble litt mer å gjøre denne dagen. Fikk teste meg ut på forskjellige oppgaver jeg aldri har vært borti før. Lærer veldig masse av å jobbe på en slik plass. Jeg var ferdig på sykeheimen kl 15.30. Så da fikk jeg tid til å være litt mer med deltagerne på Soltun også. Spising av graut, temasamling om "selvbilde" (veldig interessant!), litt sosialt med folka. En del soldater kom også denne kvelden. Blant annet Jan Morten, Rikard og Daniel. Kjempe kjekt! På kvelden skulle jeg lede møte, noe som er veldig lenge siden sist, fant jeg fort ut. Brøt jo ut i latterkrampe allerede da jeg gikk fram den første gangen, hehe. Bra det ikke er såå "formelt". Etterpå ble det tid for å snakke med flere soldater som kom, og spise kveldsmat. Vi fikk servert tacopai! :)

Det ble enda mer lek og morro på kvelden, kjempe morro!


Mååå bare få dele bilde av Mongolia gjengen! Savner det veldig mye! :)

På søndag var jeg blitt veldig sliten, så det passet veldig godt med at det var veldig rolig på sykeheimen. Alt gikk i sin vante gang, og jeg hadde min siste opplæringsvakt. Så fra nå av må jeg "klare meg selv". Det skal nok gå bra det også. Så da jeg kom tilbake til Soltun var jeg utrolig sliten, var blitt forskjølet også. Så orket ikke å gjøre så masse. Jeg så på klokka og tenkte, "hvordan skal jeg holde ut kvelden?". Da klokken sto på 21.30, da greide jeg ikke mer og måtte gå å legge meg. Sov helt til klokken halv 10 neste morgen, så fikk en god natt søvn.

Helga var en veldig vellykket helg. Med masse nye inntrykk, lange dager og korte netter og mye sosialt, mye ny læring og ja, det som hører med! Nå blir det bibelgruppe om ikke så veldig lenge.. Senere i kveld skal jeg prøve å legge ut bilder av den fine utsikten vi har her, det er blitt så fint ute nå. Ordntlig høst. Så må nyte den så lenge vi har den. Det sies at det går veldig fort fra sommer til vinter, og det merkes godt.

Sprøe jenter i heisen på hotellet i Beijing :) Jeg er så glad i deg Hannamooor <3 :)

2 kommentarer:

 1. Åååh, herlige, fantastiske Tanita - som jeg savner veldig veldig når jeg leser det du skriver! Så utrolig heldige pasientene på gamlehjemmet er, som får ha deg til å ta vare på seg! Og jeg er sikker på at du gjør en kjempejobb der :)
  Jeg lo høyt da jeg leste om latterkrampen din da du skulle lede møte, det er så gøy å le med deg :D Masse lykke til videre med alt av jobbing og sosialisering på Soltun! Klemklemklem fra Kaja

  SvarSlett
  Svar
  1. Kaja <3 Som jeg savner deg! Alle de fantastiske kommentarene dine, latteren og ikke minst den gledessprederen du er! Ja, gjett om jeg skal ta vare på de eldre, flotte mennesker. Ja, jeg knakk fulstendig sammen da jeg skulle gå opp, så måtte bare snu meg, hele salen lo, følte meg såå lur der jeg stod, haha. Det var gøy uansett. Tusen takk for det Kajamor :) Åh.. Får ikke sagt det nok, jeg savner deg såååå!! <3 Plutselig en dag så møtes vi igjen, det gleder jeg meg masse til. Stor klem fra meg, Tanita :D *Din sjelevenn*

   Slett

Tusen takk for at du vil legge inn en kommentar, bare spør om du lurer på noe :)